Prajitura turnata cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 18 linguri zahar
  • 18 linguri ulei
  • 18 linguri lapte
  • 24 linguri faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1,5 kg mere
  • 5-6 linguri zahar
  • scortisoara pulbere

Mod de preparare

Curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea mare. Le calim pe foc cu cele 5-6 linguri de zahar pana scade sucul, apoi adaugam scortisoara dupa gust.

Facem prima foaie astfel: mixam 2 oua cu 9 linguri de zahar, adaugam 9 linguri ulei mixand in continuare. Adaugam apoi 9 linguri de lapte alternativ cu 12 linguri de faina amestecata cu o lingurita de praf de copt. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si introducem la cuptor pentru 10-15 minute.

In acest timp pregatim aluatul pentru foaia nr. 2 la fel ca si pentru prima foaie. Scoatem tava din cuptor si peste blatul copt putin turnam merele calite apoi a doua compozitie de blat. Introducem din nou la cuptor pentru 40-45 de minute.

Putem face o singura compozitie de la inceput din toate ingredientele si o impartim in doua pentru cele doua foi.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise