Reteta de prajitura turnata cu mere. Prajitura turnata cu mere reteta simpla si usor de preparat. Prajituri cu mere.
Reteta de prajitura turnata cu mere este una dintre cele mai simple si usor de preparat. Ingredientele sunt simple, la indemana tuturor iar rezultatul este grozav.
Intai punem merele pe foc, impreuna cu 5-6 linguri de zahar si scortisoara si lasam sa se caleasca pana cand merele se inmoaie, aproximativ 5 minute.
Cele 4 oua le mixam bine cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam, adaugam si uleiul, amestecam. Laptele il vom adauga putin cate putin amestecand continuu, iar dupa ce am pus tot laptele adaugam si faina, pe care o amestecati cu praful de copt, putin cate putin pana o incorporati pe toata.
Intr-o tava (25x35 cm), tapetata cu hartie de copt puneti jumatate din compozitia de blat si lasati la cumptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 10 minute. Dupa ce scoateti blatul, puneti toata cantitatea de mere uniform, peste blat, apoi peste mere puneti jumatatea ramasa de aluat si lasati la cuptor 35-40 de minute, pana cand blatul se rumeneste putin.
Dupa ce s-a racit, pudrati prajitura turnata cu mere cu zahar pudra vanilat si taiati-o in forma dorita. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise