Prajitura Tosca. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Prajitura Tosca – o reteta simpla, delicioasa si usor de preparat, cu blat pufos de bezea cu mac, crema fina de vanilie cu unt, biscuiti cu aroma de cafea si glazura de ciocolata. Descopera cum sa o pregatesti pas cu pas!

Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat
  • 8 albusuri
  • 200 g zahar
  • 80 g seminte de mac
  • 4 linguri de faina (80 g)
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema
  • 8 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 600 ml lapte
  • 60 g amidon
  • 200 g unt
  • o lingura extract sau esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Stratul de biscuiti
  • 30 biscuiti petit beurre
  • 150 ml cafea tare
  • Glazura
  • 200 g ciocolata de menaj
  • 100 ml smantana dulce pentru frisca
  • 50 g unt
  • 50 de g ciocolata alba rasa fin (optional)

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 180 de grade C. Mixam foarte bine albusurile cu un praf de sare pana incep sa capete consistenta, apoi adaugam putin cate putin zaharul. Continuam sa mixam pana cand obtinem o bezea tare si adaugam macul. Amestecam delicat iar apoi incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Acoperim o tava de 25×35 cm cu hartie de copt si punem compozitia, niveland-o bine. Coacem blatul 25-35 de minute la 170°C pana incepe sa se rumeneasca usor. Pentru siguranta facem testul cu scobitoarea. In cuptor blatul va creste destul de mult dar dupa racire se va lasa.

Crema se prepara astfel. Intr-o craticioara amestecam foarte bine galbenusurile cu un praf de sare si zaharul pana cand vom obtine o compozitie cremoasa si deschisa la culoare.

Apoi incorporam bine amidonul, turnam laptele si punem vasul pe foc. Amestecam continuu pentru a nu se lipi iar dupa ce da in fiert cam doua, trei clocote, stingem focul. Dupa cateva minute punem untul cubulete, esenta de vanilie si amestecam pana se incorporezaza bine. Lasam 10 minute sa se mai racoreasca si punem crema paste blatul bine racit, in tava in care a fost copt. Nivelam uniform si asezam deasupra biscuitii insiropati usor in cafea.

Glazura se prepara simplu. Topim ciocolata impreuna cu smantana dulce si untul la foc mic sau la microunde. Apoi o intindem peste stratul de biscuiti, niveland bine cu o spatula.

Daca doriti, decorati cu ciocolata alba data pe razatoarea fina asa cum am facut eu.

Punem prajitura la rece cateva ore sau peste noapte, apoi o portionam si putem savura o bucata (sau chiar doua) din minunata prajitura Tosca.

Puteti incerca si prajitura Ferreo Rocher, prajiyura Bounty sau prajitura Amandina. Pofta buna!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise