Descopera o reteta simpla si delicioasa de prajitura cu mere, perfecta pentru orice ocazie. Urmeaza pasii usor de preparat si bucura-te de un desert gustos si aromat.
Spala merele, taie-le in sferturi si scoate cotorul. Fiecare sfert taie-l in felii foarte subtiri (aproximativ 2-3 mm grosime).
Stropeste feliile de mar cu zeama de lamaie pentru a preveni oxidarea si pentru un gust proaspat.
Intr-un bol mare, bate untul cu zaharul pana devine spumos.
Adauga ouale, unul cate unul, si mixeaza bine dupa fiecare.
Adauga esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.
Incorporeaza faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecand usor pana obtii un aluat omogen.
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Tapeteaza o tava rotunda de 24 cm cu hartie de copt si unge marginile cu putin unt.
Toarna aluatul in tava si niveleaza-l uniform cu o spatula.
Incepe sa aranjezi feliile de mere de la marginea tavii spre centru, usor suprapuse, formand cercuri concentrice. Continua sa adaugi merele pana ajungi la mijloc, creand un efect de „trandafir” sau spirala.
Daca doresti, poti presara un praf de scortisoara deasupra.
Coace prajitura in cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute, sau pana cand devine aurie si trece testul scobitorii (scobitoarea trebuie sa iasa curata din aluat).
Incalzeste gemul de caise (daca este prea dens, dilueaza-l cu o lingura de apa).
Dupa ce prajitura s-a copt, unge delicat merele de deasupra cu gemul cald pentru un aspect lucios si apetisant. Sau poti presara deasupra zahar pudra vanilat.
Lasa prajitura sa se raceasca inainte de a o taia. Va fi nu doar un deliciu, ci si un desert impresionant, cu aspectul sau deosebit datorita aranjamentului in forma de trandafir!
Poti servi cu un strop de frisca sau o cupa de inghetata de vanilie.
Incearca si reteta de prajitura cu mere si nuci sau rulada cu mere. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise