Prajitura simpla si delicioasa cu mere. Reteta usoara, pas cu pas

Descopera o reteta simpla si delicioasa de prajitura cu mere, perfecta pentru orice ocazie. Urmeaza pasii usor de preparat si bucura-te de un desert gustos si aromat.

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 mere (preferabil rosii pentru culoare)
  • 150 g zahar
  • 150 g unt (la temperatura camerei)
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la 1 lamaie (pentru a stropi merele)
  • 2-3 linguri de gem de caise (pentru uns merele)
  • 1 praf de scortisoara (optional)

Mod de preparare

Spala merele, taie-le in sferturi si scoate cotorul. Fiecare sfert taie-l in felii foarte subtiri (aproximativ 2-3 mm grosime).
Stropeste feliile de mar cu zeama de lamaie pentru a preveni oxidarea si pentru un gust proaspat.

Intr-un bol mare, bate untul cu zaharul pana devine spumos.
Adauga ouale, unul cate unul, si mixeaza bine dupa fiecare.
Adauga esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.
Incorporeaza faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecand usor pana obtii un aluat omogen.

Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Tapeteaza o tava rotunda de 24 cm cu hartie de copt si unge marginile cu putin unt.
Toarna aluatul in tava si niveleaza-l uniform cu o spatula.

Incepe sa aranjezi feliile de mere de la marginea tavii spre centru, usor suprapuse, formand cercuri concentrice. Continua sa adaugi merele pana ajungi la mijloc, creand un efect de „trandafir” sau spirala.
Daca doresti, poti presara un praf de scortisoara deasupra.

Coace prajitura in cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute, sau pana cand devine aurie si trece testul scobitorii (scobitoarea trebuie sa iasa curata din aluat).

Incalzeste gemul de caise (daca este prea dens, dilueaza-l cu o lingura de apa).
Dupa ce prajitura s-a copt, unge delicat merele de deasupra cu gemul cald pentru un aspect lucios si apetisant. Sau poti presara deasupra zahar pudra vanilat.

Lasa prajitura sa se raceasca inainte de a o taia. Va fi nu doar un deliciu, ci si un desert impresionant, cu aspectul sau deosebit datorita aranjamentului in forma de trandafir!

Poti servi cu un strop de frisca sau o cupa de inghetata de vanilie.

Incearca si reteta de prajitura cu mere si nuci sau rulada cu mere. Pofta buna!

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes

Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Papricas de hribi cu mamaliguta

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise