Prajitura Semiluna cu nuca si vanilie. Prajitura copilariei, ieftina si usor de facut

Prajitura Semiluna cu nuca si vanilie - prajitura copilariei, ieftina si ușor de facut. Descopera reteta simpla pentru o prajitura delicioasa si aromata, perfecta pentru orice ocazie!

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Semiluna cu nuca si vanilie. Prajitura copilariei, ieftina si usor de facut

Ingrediente

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 160 g faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • un varf de lingurita de sare
  • vanilie (pastaie, esenta sau zahar vanilat)
  • 100-120 g nuci macinate
  • zahar pudra vanilat pentru decor

Mod de preparare

Reteta de prajitura Semiluna este extrem de simpla si se prepara foarte usor, incat o poate face si un copil. Are un blat pufos, aromat cu vanilie si un strat generos de nuca.

Intr-un bol mixati ouale intregi cu zaharul, un praf de sare si vanilia pana cand isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul in fir, mixand continuu.

Incorporati apoi cu o spatula faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Compozitia obtinuta trebuie sa curga de pe spatula, dar sa lase urme in aluat.

Acoperiti o tava cu dimensiunile de 22×30 cm cu hartie de copt, turnati aluatul si presarati nucile macinate sau tocate cu cutitul, pe toata suprafata prajiturii.

Preincalziti cuptorul la 180°C si coaceti prajitura 30-35 de minute. Faceti testul cu scobitoarea.

Scoateti prajitura pe un gratar sa se raceasca complet, pudrati-o cu zahar praf vanilat, apoi, cu o forma rotunda de inox (6 cm diametru ) sau cu un pahar, decupati semilune.

Cum v-am mai spus, reteta de prajitura Semiluna este extrem de simpla si gustoasa si va invit s-o incercati.

Alta prajitura cu gust de copilarie, este Alba ca zapada, prajitura cu aluat razuit si gem sau prajitura cartof. Pofta buna!

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise