Prajitura savuroasa cu dulceata de lapte nuci si migdale

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 12 oua
  • 170ml apa
  • 30ml ulei
  • 300g zahar
  • 350g faina
  • 70g cacao
  • 300 g nuci macinate
  • 100g migdale macinate
  • 20g praf de copt
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • Crema:
  • 800 ml lapte
  • 100g amidon
  • 250g margarina Rama
  • 600 gr dulceata de lapte
  • Sirop:
  • 4 linguri sirop de papadie
  • 2 linguri apa
  • Ornare:
  • 300g ciocolata
  • 100g margarina
  • 4 linguri crema

Mod de preparare

Blat: Separam ouale si batem spuma albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam puternic cu zaharul, pana ce-si dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam uleiul, apa si mixam bine dupa fiecare. La urma adaugam faina in ploaie, amestecata in prealabil cu praful de copt si cacao. Adaugam si nucile si migdalele (eu le-am zdrobit in robot) si amestecam bine cu o paleta. La final adaugam esenta, incorporam albusurile batute spuma si turnam coca in tava . Eu am folosit o tava antiaderenta dar in lipsa ei, tapetati cu hartie de copt orice tava de dimensiunea 35/25cm si e perfect !

Dam tava la cuptorul incalzit la 180* pentru 40’. Ca sa fiti sigure ca blatul este copt, face-ti testul cu scobitoarea !

Scoatem blatul pe un gratar si il lasam sa se raceasca complet si numai dupa aceia il taiem.

Ii indepartam calota (din aceasta, eu am preparat inca o prajiturica mica, pentru acasa, pe care am imbracat-o in crema si deasupra am presarat bucatele de blat zdrobit vezi foto:), iar blatul uniform il sectionam in trei.

Crema: Intr-o craticioara, amestecam laptele cu amidonul si-l punem pe foc la fiert, amestecand continuu pana se ingroasa, apoi dam cratita de-oparte si lasam la racit. Intre timp mixam untul cu dulceata de lapte, iar cand amestecul de lapte si amidon s-a racit, il adaugam in crema si mixam totul foarte bine. Punem 4 linguri de crema, de-oparte pt ornat.

Insiropare si asamblare: Amestecam siropul cu apa si cu o pensula, insiropam prima foaie de blat. Adaugam jumatate din crema si o intindem uniform pe toata suprafata foii, asezam deasupra a doua foaie, o insiropam, intindem restul de crema si punem ultima foaie de blat pe care o insiropam.

Ornare:Topim ciocolata impreuna cu untul si cand este complet fluida acoperim in totalitate, suprafata prajiturii si dam prajitura la rece cateva ore.

Din crema pastrata, am montat cateva „moate” in care am infipt cate o bucatica de ciocolata, scursa pe marginile prajiturii la glazare si gata .

Pofta buna !

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise