Prajitura rustica cu mere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 mere,
  • 500 g branza de vaci (40% grasime),
  • 12 biscuiti sfaramati,
  • 3 oua,
  • 70 g faina,
  • 70 g zahar + inca 1 lingura pentru pudrat,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 50 g unt.

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 150gr. si ungeti cu unt o forma rotunda cu peretii detasabili.

Mixati biscuitii sfaramati cu untul ramas si intindeti compozitia pe fundul formei.

Curatati merele de coaja si de partea lemnoasa, taiati-le in sferturi si asezati-le in forma, peste stratul de biscuiti cu unt.

Amestecati - intr-un castron - branza de vaci cu galbenusurile si incorporati apoi albusurile batute spuma cu zaharul (tos + vanilat) turnat in ploaie. Varsati amestecul de branza in forma, dati prajitura 50 de minute la cuptor si scoateti-o din tava abia dupa ce s-a racit. Inainte de-a o servi - eventual cu o crema de vanilie alaturi - pudrati prajitura cu zahar.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise