Blatul:
- se bat albusurile spuma cu un praf de sare;
- se adauga zaharul, si se mixeaza in continuare la viteza mare.
- se adauga nucile tocate (le maruntiti cu cutitul sau cu robotul, dar nu foarte fin) si cacaua si se amesteca usor, cu o spatula.
- compozitia se toarna intr-o forma dreptunghiulara pentru prajituri (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza.
- se da la cuptor, la foc potrivit (180 grade C) pentru cca. 25 de minute.
Crema:
- galbenusurile impreuna cu zaharul, laptele si faina le amestecam bine
- se pun galbenusurile impreuna cu zaharul si laptele pe foc
- se lasa sa fiarba amestecand continuu sa nu se prinda de fund pana se incheaga crema, devine ca si o budinca dupa care se adauga ciocolata rasa sau taiata in bucatele
- se mai lasa pe foc inca 2-3 minute pama cand se topeste toata ciocolata , amestecati continuu , dupa care se lasa la racit.
- se bate untul moale cu mixerul intr-un castron incapator; se adauga cate putin din crema racita, mixand intruna,
- asezam crema obtinuta peste blatul rece, nivelam si dam la frigider.
Ornam cu glazura de ciocolata (100 gr ciocolata topita cu o lingura frisca, ulei sau lapte ) sau cu ciocolata razuita (100 gr ).
Dam la frigider si lasam pana a doua zi sau pana se intareste.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise