De sarbatori mi-am facut curatenie printre revistele si cartile de gatit si am gasit un teanc mare de retete scoase la imprimanta. In mintea mea se dadea o batalie grozava intre a le arunca la gunoi (ca doar faceam curatenie) si a incepe sa le gatesc pe fiecare, ca apoi sa le pot arunca, cu constiinta impaca, la gunoi. Evident a iesit castigatoare a doua varianta. Aceasta minunata prajitura va da startul "curateniei".
Mod de preparare
1. Spalati si taiati prunele jumatati, indepartandu-le samburii. Preincalziti cuptorul la 180 C. Tapetati cu hartie de copt (doar baza) o forma rotunda cu marginile inalte. Topiti 50 g unt si varsati-l in tava de tort. Presarati zaharul brun si asezati jumatatile de prune cu miezul in sus.
2. Folosind un mixer bateti untul ramas cu zahar si zahar vanilat de Bourbon. Adaugati ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Cerneti faina si amestecati-o cu migdalele macinate, praf de copt, bicarbonat si un praf de sare. Incorporati-o in compozitia de unt si oua usor, cu ajutorul unei palete.
3. Rasturnati compozitia obtinuta peste prune si dati la cuptor pentru 50 de minute. Scoateti si lasati sa se raceasca pentru 10 minute, inainte de a o rasturna pe un platou. Indepartati hartia de copr si serviti complet racita, cu frisca sau inghetata de vanilie.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise