Prajitura Rasturnata cu Portocale Rosii

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri unt
  • 50 g zahar
  • 1 portocala (de orice fel)
  • 180 g faina
  • 115 g malai
  • 1 si 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 150 g zahar
  • 120 g iaurt grecesc
  • 100 g ulei
  • 3 oua
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingura zeama de portocala

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 180 g C.

Ungeti cu unt o tava de aproximativ 20 cm (daca folositi tava cu fund detasabil, puneti sub gratarul cuptorului pe care urmeaza sa puneti tava o alta tava cu folie de aluminiu, va picura unt)

Intr-o cratita, topiti untul si adaugati cele 50 g de zahar, amestecand pana ce zaharul se topeste.

Turnati amestecul in tava pregatita.

Taiati felii de portocala subtiri si asezati-le pe fundul tavii, peste amestecul pus anterior.

Intr-un castron, amestecati faina, malaiul, praful de copt si sarea.

Intr-un bol, mixati uleiul, iaurtul si zaharul.

Adaugati cate un ou, pe rand, si mixati dupa fiecare apoi adaugati vanilia si sucul de portocala.

Adaugati amestecul de faina si malai si mixati doar pana la omogenizarea ingredientelor.

Turnati apoi in tava, peste portocale si introduceti tava in cuptor.

Coaceti pentru aproximativ 50 de minute apoi faceti testul scobitorii. Daca prajitura nu este coapta, mai lasati-o cateva minute.

Scoateti tava din cuptor, lasati prajitura sa se raceasca 15 minute apoi rasturnati-o pe un platou.

Taiati-o dupa ce s-a racit complet.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise