Prajitura rasturnata cu ananas, la slow cooker Crock Pot

Timp pregatire
145 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50+100 g unt inmuiat la temperatura camerei
  • 50+100 g zahar
  • 110 g faina
  • 2 oua
  • 2+2 linguri Limoncello
  • o conserva ananas (cel mai bun este cel rondele, dar merge si cel taiat cuburi) – folosim ananasul scurs si 2 linguri de sirop
  • cateva visine sau cirese
  • 2 linguri migdale, 2 linguri fistic crud, 2 linguri seminte de dovleac
  • o lingura miere
  • ½ lingurita praf de copt
  • un praf sare
  • extract de lamaie sau coaja de lamaie

Mod de preparare

Batem 50 g unt cu 50 g zahar si 2 linguri Limoncello. Imprastiem bine pe fundul oalei.

Maruntim cu un cutit migdalele, fisticul si semintele de dovleac.

Amestecam semintele cu lingura de miere. Asezam ananasul, visinele si amestecul de seminte peste unt.

Batem cu un mixer untul ramas cu zahar. Completam cu ouale, 2 linguri Limoncello, 2 linguri sirop de ananas, putina sare si coaja de lamaie. Cand s-au amestecat adaugam faina si praful de copt. Batem foarte putin, doar cat sa se omogenizeze.

Punem compozitia peste fructe ...

Nivelam si punem la copt in aparatul Crock Pot. Am setat initial oala pentru 2 ore si jumatate, dar prajitura a fost gata in 2 ore. Setati deci pe 2 ore, temperatura High. Se pune capacul si gata.

Dupa cele 2 ore dam deoparte capacul, punem o farfurie intinsa peste vasul Crock Pot si rasturnam cu grija prajitura (tineti de marginile oalei cu prosoape de bucatarie ca sa nu va ardeti).

Prajitura cea colorata si lipicioasa e gata! Pofta buna!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise