Prajitura rapida si economa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 plicuri Dr. Oetker clatite pufoase
  • 2 albusuri ou
  • 3 iaurturi naturale (Danone)
  • 1 plic crema,budinca sau glazura de ciocolata
  • 1 plic frisca
  • lapte pentru frisca
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1 estenta rom
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Aluatul: cele 2 albusuri se bat spuma,apoi se adauga cele 3 iaurturi pe rand.Dupa ce am omogenizat compozitia adaugam cele 2 plicuri clatite pufoase si cele 2 linguri ulei,zaharul,zaharul vanilinat si esenta de rom si amestecam cu telul.Bagam in cuptorul preincalzit si tinem pana ce observam ca e copt. Crema sau glazura: Eu am cumparat un plic de glazura de ciocolata si am preparato precum instructiunile de pe plic numai ca in loc de 15 ml am adaugat 30 ml apa si am mai adaugat cacao sa fie mai multa glazura.

Am adaugat peste blat si apoi am facut o frisca ca in instructiunile de pe spatele plicului.

Am lasat 3 ore la frigider si am taiat apoi prajitura Pofta buna!

Aceasta prajitura este inventata de mine deoarece am cumparat plicuri de clatite pufoase si nu mi-or iesit acele clatite la tigaie si am zis sa incerc la cuptor sa fac un blat si mi-a reusit si am ornat cu ce am avut adica cu acele 2 plicuri de glazura si frisca.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise