Prajitura Rafaello

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foi:
  • 8 oua separate, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, 1 praf de copt
  • Crema:
  • 6 oua separate, 200 gr zahar pentru galbenusuri, 250 gr unt, 1-2 plicuri zahar vanilat, sau esenta de vanilie 1-2 lingurite, 12 linguri zahar pentru albusuri, 100 gr nuca de cocos marunta sau 200 gr nuca prajita si tocata foarte marunt, esenta de vanilie sau rom dupa gust
  • ciocolata amaruie pentru ras desupra

Mod de preparare

(reteta o am de la o fata extraordinara, Mona din Detroit )

Foi: Intr-un castron larg, de metal, sau smaltuit, se bat 8 albusuri spuma se adauga 8 linguri zahar, pe rind si apoi 8 galbenusuri tot pe rind, batind in continuu si la urma faina amestecata cu praful de copt Se amesteca totul usor cu un tel metalic gen \"para\". Se coc 4 foi ca la dobos (eu le coc in tava unsa si infainata si le desprind cu o spatula metalica, flexibila)

Crema 1: Se bat spuma pe bain-marie-pe abur- 6 galbenusuri cu 200 gr zahar (eu pun zahar praf, ca sa nu se simta granulele intre dinti, in crema...). Se bate cam 10 minute, pina se ingroasa. Sa nu o lasati sa fiarba!!! (amestecati in continuu...) Se lasa sa se raceasca complet, si dupa ce e rece se amesteca cu 250 gr unt frecat spuma, si cu 1-2 plicuri de zahar vanilat sau 1-2 lingurite esenta de vanilie.

Crema 2: 6 albusuri se bat pe abur cu 12 linguri zahar. (Pina sta albusul teapan, si s-a incalzit....cam 10 minute) Cind s-a intarit se amesteca cu 100 gr nuca de cocos (eu la faza asta pun 200 gr nuca prajita si tocata marunt, dar nu macinata, rom dupa gust- ).

Prajitura se monteaza:

1 foaie+1/2 crema din albusuri+2 foaie+2/3 crema galbena(de galbenus)+3 foaie+1/2 crema din albusuri+ 4 foaie si deasupra prajiturii 1/3 crema de galbenus.

Deasupra la crema galbena se rade generos ciocolata !!!

Foile le coc in tavi mai mari (cam ~~~ 25X35cm)

Pofta buna !

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise