Se curata merele de coaja si se rad,apoi se calesc pe foc pana scade zeama.Se adauga zaharul si se mai scad putin,apoi se adauga un praf de scortisoara macinata.Se dau la rece.Intre timp,pe o tava dreptunghiulara se aseaza 15 piscoturi,in forma de dreptunghi(cate 5 pe 3 randuri),trecute in prealabil cateva secunde prin suc.Se intind merele intr-un strat uniform,se intinde 3/4 din frisca,apoi celelalte 15 piscoturi,de asemene trecute putin prin sirop.Se imbraca prajitura cu restul de frisca si se presara cu nuca macinata.Se da la rece si se poate servi dupa aprox.2 ore
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise