Prajitura pufoasa cu piersici

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri praf de budinca de ciocolata
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 1 borcan mare compot de piersici taiate
  • 500gr mascarpone
  • 300ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 3 plicuri gelatina alba
  • 2 linguri zahar
  • 150gr zahar pudra
  • 400gr iaurt de piersici cu bucati mari de piersici
  • Glazura:
  • 200gr ciocolata
  • 150ml frisca lichida
  • frisca pentru ornat

Mod de preparare

Punem la scurs piersicile din compot intr-o sita. Le taiem marunt si lasam doua jumatati pentru ornat. Cernem faina, cacaua, praful de budinca si praful de copt. Mixam bine albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi incorporam treptat zaharul si zaharul vanilat si batem bine dupa fiecare lingura adaugata. Adaugam treptat si galbenusurile. Adaugam faina amestecata cu cacaua si praful de copt si amestecam incet.

Tapetam o tava mare cu hartie de copt in care turnam aluatul si dam la cuptorul preincalzit, la foc potrivit 20 de minute (testam cu scobitoarea blatul). Scoatem si lasam sa se raceasca, dam hartia de copt jos si punem pe un platou mai mare si taiem blatul in doua. Gelatina o punem la inmuiat cu putina apa si lasam 10 minute, apoi adaugam 2 linguri de zahar si 100ml apa si punem pe foc pana la punctul in care incepe sa fiarba. Oprim si lasam sa se racoreasca putin, amestecand din cand in cand. Mixam crema mascarpone cu zaharul pudra (cateva clipe, nu prea mult), apoi adaugam iaurtul gelatina si omogenizam bine compozitia.

Mixam frisca lichida cu intaritorul de frisca si punem peste crema mascarpone, mixand putin. Punem piersicile taiate marunt si amestecam usor. Insiropam blatul de jos cu zeama de compot si ungem cu crema, apoi punem cealalta jumatate de blat si presam usor.

Topim ciocolata cu frisca lichida, lasam putin sa se racoreasca si turnam peste blat, niveland usor. Lasam sa se raceasca si decoram cu frisca si bucati de piersici. Lasam cateva ore la rece inainte de a taia.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise