Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul vanilat si 5 linguri de zahar in ploaie, continuandu-se mixarea pana cand se intaresc.
Se adauga galbenusurile, praful de copt stins in zeama de lamaie si dupa inglobarea acestora se adauga faina in ploaie, putin cate putin, mestecand cu o lingura de lemn, de jos in sus, usor, astfel incat sa nu distrugem bulele de aer formate prin mixare.
Intr-o tava inalta se aseaza hartia de copt si pe pereti, apoi se toarna compozitia si se niveleaza usor.
Se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Merele se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare si se amesteca cu restul de 4 linguri de zahar. Se pun intr-o cratita la calit. Se calesc foarte bine, pana cand zeama se diminueaza considerabil, pentru ca nu vor mai fi date la cuptor.
Biscuitii se piseaza, de preferat praf. Cu blenderul se obtine rezultatul dorit, dar se poate folosi si o rasnita.
Pandispanul se scoate din tava astfel incat sa nu se strice forma. Se aseaza pe un blat. In tava, peste hartie, se presara praful de biscuit, apoi merele calite si se aseaza pandispanul peste. Se intoarce apoi tava, astfel incat pandispanul sa cada pe blat, avand merele si biscuitul deasupra.
Se portioneaza dupa dorinta.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise