Aluatul: Ouale se spala, apoi se pun intr-un castron albusurile si galbenusurile, impreuna, peste care se adauga sarea, apoi treptat: zaharul, amestecand mereu cu mixerul, zaharul vanilinat, esenta de rom, uleiul, laptele si faina, praful de copt, smantana sau iaurtul, iar la final faina, adaugand atat cat compozitia sa curga( asemeni compozitiei de blat de tort).
In cazul in care se pregateste prajitura cu mere:
- mere se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, se scurg merele, se calesc in putina margarina, apoi, tot pe foc se adauga zaharul si scortisoara dupa gust.Dupa ce s-a racit compozitia, se pune hartie de copt intr-o tava apoi se toarna cam 3/4 din compozitia de alut preparata, peste care se aseaza uniform compozitia de mere, aceasta urmand a fi acoperita cu aluatul ramas.
Se da la cuptor cam 30-45 de minute, in functie de tipul de cuptor, pana cand se rumeneste frumos suprafata. Dupa ce scoate din cuptor se lasa putin la racit, se pudreaza cu zahar si se serveste cu mare placere.
In cazul in care se pregateste prajitura cu branza:
- branza se amesteca cu zahar dupa gust, zahar vanilinat, ou, stafide puse la inmuita in prealabil in apa calduta cu esenta de rom.
Este un tip de prajitura nu foarte costisitoare, dar foarte pufoasa si gustoasa.
Va doresc pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise