Descopera reteta unei prajituri pufoase si aromate, imbogatita cu fructe proaspete sau congelate. Rețeta noastra simpla iti va aduce savoarea fructelor preferate intr-un desert delicios, perfect pentru orice ocazie.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe proaspete sau congelate este una dintre cele mai simple si gustoase din cate am incercat. Blatul este un pandispan pufos si vanilat, presarat cu bucati de capsuni si afine proaspete sau congelate. O fac foarte des, cu fructe proaspete, in functie de sezon.
Separam ouale si mixam albusurile cu un praf de sare pana cand prind consistenta. Adaugam treptat zaharul, cel vanilat si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare care nu curge din vas. Galbenusurile le amestecam bine cu uleiul si le incorporam la albusuri cu miscari delicate, de sus in jos.
Incorporam si faina amestecata cu praful de copt, tot cu miscari de de sus in jos.
Aluatul obtinut il transferam intr-o tava cu dimensiunile de 25x35 cm, acoperita cu hartie de copt sau unsa cu unt sau ulei si tapetata cu faina. Deasupra distribuim uniform capsunile taiate bucati si afinele intregi, amestecate inainte cu o lingura de faina. Le-am folosit direct din congelator si, ca sa nu lase prea mult suc, le-am amestecat cu faina.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade C si coacem prajitura 25-30 de minute.
Dupa ce s-a racit, o taiem in forma dorita si o pudram cu zahar pudra vanilat.
Este un pandispan extrem de pufos iar in combinatie cu capsunile aromate, afinele delicioase si zaharul pudra vanilat este un deliciu.
Nu pot sa va spun decat sa incercati si voi reteta de prajitura pufoasa cu fructe, o s-o faceti foarte des, cu orice fel de fructe.
Va mai recomandam si prajitura turnata cu branza si fructe de vara sau prajitura cu fructe de padure, ciocolata alba si migdale.
Una dintre preferatele copiilor este prajitura cu cirese , simpla si delicioasa. Pofta buna!
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise