Prajitura Patty

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua;
  • 200 g zahar;
  • 3 linguri de ulei;
  • 1 lingura esenta de vanilie;
  • 200 g faiana;
  • colorant Wilton rosu;
  • Pentru crema:
  • 500 g lapte;
  • 100 g zahar;
  • 50 g amidon Gustin;
  • 5 galbenusuri;
  • esenta de lamaie;
  • Pentru decor:
  • jeleuri;
  • visine;
  • ciocolata;

Mod de preparare

Pentru a prepara blatul vom mixa bine ouale cu un praf de sare si vom adauga treptat zaharul.Cand compozitia si-a triplat volumul,vom adauga uleiul,esenta de vanilie si colorantul.La final adaugam faina cernuta si amestecam usor cu o spatula de silicon. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit timp de 30-35 minute la foc potrivit.

Cat timp blatul este la cuptor,vom pregati o crema de vanilie.

Pentru asamblarea prajiturii,vom taia blatul bine racit cu un inel decupator,apoi folosindu-ne de pos vom decora cu crema.

La final,vom orna cu jeleuri maruntite si visine trase in ciocolata.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise