Prajitura olandeza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1. 300 g faina; 200 g margarina; 150 g zahar; 1 ou; coaja de lamaie (rasa); sare
  • 2. 500 g mere; 75 g zahar; 50 g stafide; zeama de la o lamaie; scortisoara(dupa gust)

Mod de preparare

1.Se amesteca faina cu zaharul.Se adauga margarina taiata in bucati mici, sarea,coaja de lamaie si oul. Se framanta bine.

2.Merele se spala, se curata de coaja si se taie bucati (nu prea mici).Se amesteca cu zaharul, stafidele, sucul de lamaie si scortisoara.

3.Se pune aluatul(1) intr-o tava unsa si se preseaza cu mana pana acopera tava (ca un blat).Deasupra se adauga merele(2).Se pune tava in cuptor la foc potrivit (175 grade) pentru aproximativ 40 minute.(Cuptorul trebuie sa fie incalzit dinainte)

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise