Blatul:
-separam 10 albusuri de galbenusuri.Albusurile in care adaugam un praf de sare si 16 linguri de apa ,le batem spuma,pe urma adaugam treptat zaharul si batem albusurile pana se topeste zaharul.Pe urma adaugam 8 linguri de ulei,coaja de lamaie si galbenusurile pe care le-am amestecat inainte.La sfarsit punem faina treptat,in care am pus praful de copt.Compozitia o amestecam incet cu o lingura de lemn.Asezam compozitia intr-o tava mare unsa cu ulei si tapetata cu faina.O dam la cuptor 20 min(cuptorul trebuie sa fie preincalzit)
Crema:
-Punem la fiert 500ml lapte si 7 lg de zahar pudra.O budinca de vanilie o dizolvam cu 5-6 linguri de lapte(din cele 500ml)si o adaugam in lapte(in restul laptelui, budinca o topim in 5-6 linguri de lapte pt omogenizare....vezi instructiunile de pe plic) cand acesta fierbe.O lasam sa se raceasca si intr-e timp batem margarina spuma.Dupa ce budinca s-a racit o adaugam treptat in margarina.Adaugam nuca de cocos,esenta de rom umplem prajitura dupa ce blatul a fost taiat in doua.
Glazura:
-In 500ml de suc se fierbe 7 lg de zahar praf si budinca care se toarna fierbine peste prajitura.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise