prajitura '' o foaie sfarmata''

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 500g margarina 250 g zahar tos. 450 g zahar praf
  • o lingurita bicarbonat de amoniu200ml lapte
  • 4 linguri gem de prune
  • esenta de rom
  • 3 linguri cacao
  • 1 kg faina

Mod de preparare

foi:galbenusele impreuna cu 250 g zahar tos de freaca, se adauga 250 g margarina , amoniacul,, 200 ml lapte si faina cit cuprinde(coca sa nu fie tare); se coc 4 foi pe fundul tavii;

crema:2 dintre foi se sfarma cu sucitorul, peste care se adauga250 margarina,, 250 zahar praf, gemul de prune,esenta de rom , putin lapte ( 150 ml)si cacaoa; se amesteca laolalta si se pune intre cele 2 foi ramase;

albusele se bat pe aburi cu 200 zahar praf si se adauga peste foi; deasupra se poate razali ciocolata;

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise