Prajitura Morena

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 foi de pandispan cu cacao (din comert)
  • Pentru blatul cu nuca :
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 4 linguri de nuca
  • Crema:
  • 2 plicuri budinca Dr.Oetker cu vanilie
  • 600 ml lapte
  • 5 linguri de zahar

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul si se pun peste albusuri. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o lingura de lemn.

Peste aceasta compozitie se adauga si nuca si se amesteca foarte usor pana se incorporeaza toate ingredientele.

Se torna intr-o tava dreptunghiulara si se coace aprox. 40 min. la foc potrivit. Se face testu cu scobitoarea.

Se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic (folosind insa cantitatile mentionate anterior).

Separat se freaca 200 gr unt cu 3 linguri de zahar pudra si 1 lingurita esenta de vanilie. Dupa ce se raceste budinca, se adauga treptat in compozitia de unt si se amesteca bine.

Se pun deoparte 2 linguri de crema pentru a se folosi in loc de glazura.

Se aseaza 1 foie de pandispan si se unge cu 1/2 din cantitatea de crema, peste care se pune blatul cu nuca, cealalta jumatate de crema, apoi cea de-a doua foaie de pandispan , care se unge uniform cu cele 2 linguri de crema ramase.

Deasupra se presara nuca si se rade ciocolata.

Pofta buna!

Reteta este preluata de la Lily's Cakes!!! Multumesc, Lily!

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise