Macinati nuca si taiati coaja de portocala glasata fasiute subtiri. Separati galbenusurile de albusuri, amestecati galbenusurile cu zaharul si bateti albusurile spuma, adaugand un varf de cutit de sare.
Incingeti cuptorul la 150°.
Topiti ciocolata impreuna cu cafeaua pe baie de apa sau in cuptorul cu microunde si incorporati-le in galbenusurile frecate cu zahar. Adaugati usor albusurile batute - ridicand compozitia, nu amestecand - si la urma de tot coaja de portocala.
Ungeti cu unt o forma cu peretii detasabili si tapetata cu hartie pentru copt, turnati compozitia in forma si dati-o 30 de minute la cuptor. Verificati daca s-a copt cu varful unui cutit, scoateti prajitura din forma si lasati-o sa se raceasca. Se serveste rece, simpla sau unsa, eventual, cu o glazura preparata din 80 g ciocolata topita in care incorporati o lingura de frisca nebatuta si garnisita cu samburi de nuca caramelizati.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise