Incepem asa:
pentru un blat folosim:
4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri de ulei se amesteca bine si se aduga treptat cele 5 linguri de faina, un praf de sare si jumatate de pliculet de praf de copt stins cu zeama de lamaie.Se ameste bine cu telu apoi se aduga coaja rasa de lamaie si tot asa amestecam foarte bine.Dupaia se obtine la mixer din cele 4 albusuri o spuma cosistenta si cu o lingura de lemn se amesteca cu acea compozitie.
Se tapeaza tava cu o folie de copt si se unge cu 2 picaturi de ulei.Se da la cuptorul incins pentru 20 de min.intre timp preparam celalat blat.
Cand este gata blatul nostru, cu atentie scoatem din tava cu tot cu folie si cu grija cu un cutit plat si lat incercam sa deslipim blatu de folia de copt.O ajezam pe un fund de lemn sau pe dulapul de bucatarie curat. Dupa ce am terminat si cel de al 2-lea blat le lasam la racit timp in care ne ocupam de umplutura.
Umplutura se face asa:
Ciresele din compot le zdrobim cu mixerul avind grija sa nu dam la viteza mare sa nu sara prin bucatarie:),apoi dupa ce ele s-au zdrobit adaugam nuca de cocos si lasam la mixer timp de 3 minunte la viteza a2-a si adaugam o lingura de dulceata de visine mai lasam la mixer pina se obtine o compozitie usor omogena.
Apoi o ungem pe primul blat uniform peste adaugam celalat blat si apasam usor cu palma peste prajitura.Dupa acea dulceata ramasa adaugam 2 linguri din zeama de la compot sa fie putin mai omogena si amestecam.
Apoi ungem frumos pe deasupra, taiem in forma de romb si sa aveti pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise