Intr-o cratita vom pune la foc mic crema si ciocolata mars taiata bucati ca sa se topeasca dar fara a atinge punctul de fierbere. Dupa ce s-a topit toata ciocolata se adauga untul si cele 5 linguri de nuttela si se mai lasa 2 min. Intre timp vom pregati tava sau vasul yena in care vom pune prajitura. Asezam biscuiti intr-un strat, pana acoperim toata suprafata.
Se va turna jumatate din compozitie fierbinte peste primul strat de biscuiti apoi mai punem un alt strat si turnam restul de compozitie,avand grija sa acoperim bine toata suprafata, dupa care o dam la frigider sa se raceasca.
Intre timp topim ciocolata alba in cele 25 g. de unt sau ulei dupa care ornam prajitura si o punem la frigider unde o vom lasa peste noapte pentru a se intari crema.
Cu cat vasul in care punem prajitura este mai mic, cu atat va iesi prajitura mai groasa.Vasul yena care l-am folosit este foarte potrivit,pentru ca nu a iesit nici prea subtire si nici prea groasa,fiind perfecta..!
Vasul yena folosit este rotund cu diametrul 28cm, se poate folosi si de 26cm.
(Se poate face un blat din biscuiti si unt ca si la cheesecake, folosind forma cu pereti detasabili, dar cu biscuiti in straturi este mult mai gustoasa si nu are nici prea mult unt.)
Se va taia cu un cutit fierbinte( tinut in apa clocotita) sau un cutit electric,ca felia sa fie perfecta..!
A iesit foarte gustoasa , nici nu au avut rabdare ai mei sa o mai tin la frigider pana a doua zi ..!
Va doresc pofta buna ..!
Specific:Iordania
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise