Prajitura marmorata cu visine si bezea. Un desert absolut delicios, cu fructe proaspete sau congelate

Incearca prajitura marmorata cu visine si bezea - un desert absolut delicios, perfect cu fructe proaspete sau congelate. Urmeaza aceasta reteta simpla si savureaza aceasta combinatie irezistibila!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura marmorata cu visine si bezea. Un desert absolut delicios, cu fructe proaspete sau congelate

Ingrediente

  • 600 g visine
  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 175 g zahar
  • 30 g cacao
  • 30 ml ulei
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • o lingurita praf de copt
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • un praf de zare
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri si le batem cu zaharul pana devin ca o crema.

Adaugam coaja de lamaie,esenta de vanilie, uleiul si faina amestecata cu praful de copt.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Spalam visinile, le scoatem samburii si le punem intr-o stecuratoare la scurs.

Amestecam cele doua compozitii cu o spatula, adaugand usor albusurile in galbenus.

Mutam jumatate din compozitie in alt vas si adaugam cacao.

Tapetam o forma rotunda ( diametrul de 22-24 cm), cu hartie de copt, punem copozitia alba si peste ea compozitia maro.

Cu coada de la o lingura , amestecam usor ca sa se imbine cele doua compozitii.

Asezam visinile deasupra si dam tava la cuptorul preincins, la foc potrivit pana prajitura se coace pe jumatate (cca 15 minute).

Bezea: Batem cele 4 albusuri cu un praf de sare pana spuma se intareste.

Adaugam cate 2 linguri de zahar in ploaie si batem pana se topeste.

Continuam asa pana adugam tot zaharul. La final adaugam cateva picaturi de zeama de lamaie.

Scoatem prajitura din cuptor si punem bezeaua deasupra cu ajutorul unei seringi de ornat.

Dam iar tava la cuptor pentru aproximativ 15 minute, pana bezeaua capata o culoare aurie.

Deasupra turnam cateva linguri cu sos de visine. Prajitura se taie cand se raceste.

Incercati si reteta de prajitura bicolora cu visine, prajitura simpla cu visine sau prajitura cu urda si visine. Pofta buna!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise