Prajitura Marinica

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Foi cacao:300 g faina
  • 100 g margarina
  • 100 g zahar pudra
  • 2 lingurite cacao
  • un varf cutit bicarbonat( stins ci lamaie)
  • 1-2 linguri smantana
  • putin lapte. Foi de pandispan:6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar. Crema:7 linguri faina
  • 450 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 3 prafuri de zahar vanilat
  • 250 g zahar. Glazura:4 linguri cacao
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri lapte

Mod de preparare

Pentru foile de cacao: Se amesteca toate ingredientele si se face o coca, care se imparte in doua. Se obtin doua foi, care se coc pe spatele tavii. Tava trebuie unsa si tapetata, iar foile si intind cu sucitorul, subtiri de 1-2 mm. Se coc si se pun fiecare pe cate o planseta, pentru ca se intareste imediat.

Pentru foaia de pandispan: Se amesteca ingredientele , se formeaza o coca, pe care o coacem.

Crema: Se face o compozitie care se fierbe in bain-marie pana se face ca o smantana, se adauga 250 g unt cand este aproape gata.

Aranjament: Se pune o foaie de cacao, jumatate din crema, foaia din pandispan si apoi cealalta jumatate de crema, foaia de cacao si glazura.

Glazura: Se fierbe pe foc. Cand este aproape rece se adauga 50 g unt.

Se lasa totul la rece pana a doua zi si se taie.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise