Se face un pandispan si se pune in tava tapetata cu foaie de talc evident unsa cu ulei pe ambele parti.
Si anume,4 albusuri se bat spuma bine,cu 200gr zahar,se adauga galbenusurile si faina cu praful de copt,treptat. Se omogenizeaza si se da la cuptor.
La blatul 2 , se bat albusurile spuma,se adauga zaharul, apoi faina si nuca,inclusiv praful de copt. se coace tot in tava tapetata cu foaie de talc unsa , se coace la foc mai iute in prima faza,apoi se da la minim pana la coacere completa.
Crema: untul se freaca cu zaharul pana devine ca o spuma alba,apoi se adauga galbenusurile treptat si zaharul vanilat.
Se pune blatul 1 in tava, apoi un strat de crema,apoi blatul 2 si peste se pune restul de crema. peste toata aceasta prajitura se pune zahar caramelizat cu nuca. si anume, se caramelizeaza zahar ,se adauga nuca si se pune pe un tocator de lemn uns bine cu unt. spartura respectiva se arunca stropi peste prajitura, avand rol de crantz.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise