Prajitura Margherita

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina,
  • 250 g zahar,
  • 180 g unt,
  • 8 oua.

Mod de preparare

Ouale intregi si zaharul, se bat bine intr-un castron.

Se introduce castronul intr-un vas cu apa calda (nu clocotita) si se continua baterea cu un tel, pana cand compozitia devine consistenta.

Se scoate castronul din apa si se continua baterea pana ce compozitia se raceste complet.

Intr-un castronel mic, se topeste untul, la foc foarte mic, se filtreaza (printr-un tifon) si se lasa sa se raceasca.

Peste compozitia de oua, se adauga untul topit si faina turnata in ploaie, amestecand usor cu un tel.

Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu hartie pentru cuptor; se toarna compozitia niveland bine si se coace la foc potrivit pentru cca o ora.

Se scoate din tava, se lasa sa se raceasca si se presara deasupra zahar pudra.

Se acompaniaza cu un vin spumant.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise