Prajitura Margherita

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina,
  • 250 g zahar,
  • 180 g unt,
  • 8 oua.

Mod de preparare

Ouale intregi si zaharul, se bat bine intr-un castron.

Se introduce castronul intr-un vas cu apa calda (nu clocotita) si se continua baterea cu un tel, pana cand compozitia devine consistenta.

Se scoate castronul din apa si se continua baterea pana ce compozitia se raceste complet.

Intr-un castronel mic, se topeste untul, la foc foarte mic, se filtreaza (printr-un tifon) si se lasa sa se raceasca.

Peste compozitia de oua, se adauga untul topit si faina turnata in ploaie, amestecand usor cu un tel.

Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu hartie pentru cuptor; se toarna compozitia niveland bine si se coace la foc potrivit pentru cca o ora.

Se scoate din tava, se lasa sa se raceasca si se presara deasupra zahar pudra.

Se acompaniaza cu un vin spumant.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise