Prajitura à la française cu glazura de lamaie

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat : 250 g unt moale, 200 g zahar tos, un praf de sare, 4 oua, 200 g faina, o lingura rasa de amidon, 1 praf de copt,4 linguri lapte, 50 gr suc de lamaie (inainte de a se stoarce, se rad lamaile de coaja), esenta de lamaie,
  • Pentru glazura de lamaie : 200 gr zahar pudra, coaja de lamaie, 3 linguri suc de lime si 2 linguri lamai, cateva felii de lamaie glasate

Mod de preparare

Lamaile se spala cu apa fierbinte, se sterg, se rade coaja si se stoarce sucul. Cuptorul se incinge la 180°C. Se bate untul cu zahar tos si un praf de sare. Se inglobeaza pe rand ouale, apoi faina, amidonul, praful de copt, coaja si sucul de lamaie si laptele. Se framanta bine aluatul. Aluatul se introduce in forma pregatita, unsa cu int si tapetata cu hartie de copt si se niveleaza. Se coace la cuptor cca 40 minute( cel mai indicat este sa se faca proba cu scobitoarea). Se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca si se desprinde din forma. Se lasa sa se raceasca.

Glazura : se amesteca 200 g zahar pudra cu sucul de lamaie si lime, apoi se adauga coaja de lamaie. Se intinde uniform peste prajitura, se pun si feliile de lamaie glasate, iar dupa 30 de minute se poate servi.

Cuisine d'Eugénia http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise