Prajitura Krem a la Krem

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic creme ole de ciocolata
  • Crema:
  • 500 ml frisca
  • 1 plic creme ole de vanilie
  • Glazura:
  • 2 linguri apa (lapte)
  • 2 linguri zahar
  • 200 g ciocolata
  • 100 g unt

Mod de preparare

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate dupa fiecare. La sfarsit se adauga praful crem ole de ciocolata si se mai bate un pic cat sa se omogenizeze.

Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm unsa cu unt sau asternuta cu hirtie de copt. Se coace la foc mediu cam 25-30 minute. Se lasa la racit.

Crema:

Se bate frisca si se adauga plicul de creme ole de vanilie

Glazura:

Se infierbinta apa, se adauga zaharul amestecind. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pana la topirea ciocolatei apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc amestecand pana se topeste si untul. Se lasa la racit

Asamblare: Peste blatul racit se aseaza crema, iar peste aceasta, glazura de ciocolata.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise