PRAJITURA KOKUSZOS

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • 250 gr. faina
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr margarina
  • 150 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • putina apa
  • 6 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 200 gr nuca de cocos
  • Pentru crema :
  • 6 albusuri
  • 1 budinca vanilie
  • 450 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 250 g unt

Mod de preparare

250 gr faina, 2 linguri cacao, 150 gr margarina, 150 gr zahar, 1 ou, 1 praf de copt, putina apa – se amesteca toate iar coca se imparte in 2 parti. Se intinde prima foaie in tava (in care am pus si hartie de copt) si se pune un blat din 6 albusuri batute spuma cu 200 g zahar si 200 gr nuca de cocos. Peste blatul de cocos se pune cea de-a doua foaie. Se da la copt la foc potrivit aprox. 40 minute. Dupa ce s-a racit se pune deasupra crema :

Se prepara o budinca cu 450 ml lapte si cele 5 linguri zahar iar cand este aproape gata se adauga cele 6 galbenusuri si se mai fierbe putin. Dupa ce s-a racit se amesteca cu 250 gr unt. Crema astfel obtinuta se aseaza pe prajitura racita si se orneaza tot cu cocos.

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise