Prajitura Kiki

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 2 pahare zahar tos
  • 3 linguri cacao cu varf
  • 8 linguri apa (o cescuta mica de cafea)
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • 100 g nuci
  • 2-3 tablete de ciocolata

Mod de preparare

Se fierbe in apa masurata zaharul, se adauga cacaoa, amestecam bine si lasand sa dea 2-3 clocote. Se inorporeaza in crema pe care am luat-o de pe foc, 200 g de unt taiat bucatele. Cat crema este inca calda se adauga galbenusurile unul cate unul amestecand continuu. Punem deoparte din compozitie 8 linguri. In rest se adauga faina in ploaie, un praf de copt stins cu zeama de lamaie si albusurile batute spuma. Se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se introduce la cuptor (incalzit) timp de aprox. 40 de min. Dupa ce s-a copt se unge imediat cu cele 8 linguri anestecate cu 50 g unt moale, nuci prajite si rumenite la cuptor, ciocolata rasa.

Se taie a doua zi in romburi sau patrate.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparat

Prepara aripioare de pui la cuptor cu boia, usturoi, sare si piper. O reteta simpla, delicioasa si foarte usor de facut,...

Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat

Descopera cum sa prepari chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi, o reteta delicioasa si usor de preparat....

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise