Blatul
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare; se adauga treptat zaharul si se bate bine cu mixerul pana bezeaua devine lucioasa.
Se adauga galbenusurile, coaja de lamaie si portocala, nuca macinata; dupa omogenizare se adauga faina, cacao si praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Se coace intr-o tava dreptunghiulara la 160 de grade cca 35 de minute sau pana trece proba cu scobitoarea.
Se lasa blatul la racit si se taie in 2 jumatati de-a curmezisul.
Crema de unt
4 galbenusuri cu 250 de g de zahar si 4 linguri de apa se fierb pe baie de aburi pana se ingroasa.
Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga treptat la 200 de g de unt frecat spuma pana se omogenizeaza.
Se unge blatul cu crema.
Crema de lamaie
Cele 4 albusuri cu 250 g de zahar si sucul si coaja rasa de la o lamaie, se fierb pe baie de abur pana se ingroasa.
Se lasa sa se raceasca putin, apoi se toarna peste crema de unt.
Glazura
Se fierb intr-un ibric 150 de g de zahar cu 3 linguri de cacao si 3 linguri de apa.
Cand s-a ingrosat se adauga 50 de g de unt si se toarna calda peste crema de lamaie.
Se portioneaza dupa dorinta.
Eu am facut unul din blaturi sub forma de tortulet si l-am decorat cu ciupercute de cocos , bomboane colorate si capsuni.
Unul din blaturi l-am portionat in patrate pe care le-am decorat cu bombonele colorate.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise