Albusurile se bat spuma.
Apa si zaharulse fierb. Asa fierbinte, se pune peste albus, mixindu-se tot timpul. Apa si zaharul se pun peste albusuri, in fir subtire.
Se mixeaza in continuare, pina se raceste putin, apoi se pun galbenusurile (unul cite unul), aromele, uleiul, incet, ca la maioneza, se mixeaza numai pina cind se omogenizeaza.
Se pune faina (daca va e teama, sa nu creasca, puneti 1/2 lingurita de praf de copt) si se mesteca cu o lingura de lemn foarte usor.
O tava (eu folosesc tava cu diametrul de 38 cm), se unge cu ulei (la baza), apoi se pun biscuitii macinati (facuti ca pesmetul) peste, se pun merele rase, nestoarse, crude. Merele, inainte de a se pune, se amesteca cu scortisoara.
Peste mere se pun nucile, taiate bucati mici (nu macinate), apoi se raspindeste grisul si se pune aluatul.
Se pune tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, cca 50 minute.
Cind e gata, se lasa sa se raceasca.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise