Prajitura inghetata falsa. Un desert cremos, racoritor si usor de preparat

Prajitura inghetata falsa este un desert ingenios si delicios, care imita perfect textura si aspectul inghetatei, fara a fi nevoie de congelare. Aceasta prajitura este perfecta pentru zilele calde de vara sau pentru orice ocazie in care doresti sa impresionezi cu un desert racoritor si usor de preparat.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 7 linguri de zahar
  • un pliculet de praf de copt
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 2 linguri de faina
  • 200 ml lapte
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 250 g unt
  • 250 ml smantana dulce pentru frisca

Mod de preparare

Mod de preparare reteta de prajitura inghetata falsa.

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mai bat 5 minute sa se dizolve zaharul. Se adauga galbenusurile frecate putin, se adauga cite o lingura din faina amestecata cu cacao si praful de copt pina o terminam, amestecand mereu prin rasturnare ca sa nu se formeze cocoloase.

Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hirtie de copt sau unsa cu putin ulei si tapetata cu putina faina, se introduce in cuptorul incalzit si se coace la foc potrivit adica la 150 grade C, 30 de minute.

Crema: intr-o cratita punem 4 galbenusuri cu 150 g zahar praf se bat 4 - 5 minute sa se dizolve zaharul, se adauga 2 linguri de faina, 200 ml de lapte si 2 plicuri de zahar vanilat sau putina esenta de vanilie.

Se pune cratita pe aburi si se amesteca continu de preferinta cu o lingura de lemn sa nu se lipeasca de fundul cratitei pana se ingroasa ca si o smantana foarte groasa. Se ia cratita de pe aburi si se lasa la racit.

Cand crema este rece complet, se adauga untul si se amesteca bine cu o lingura de lemn sau cu mixerul.

Crema se intinde uniform peste blat, deasupra peste crema se pune frisca batuta. Se da la rece cateva ore inainte de servire.

Reteta de prajitura inghetata falsa se prepara usor si este delicioasa, asadar v-o recomand cu drag.

Mai puteti incerca si prajitura deliciu, prajitura cu nuci si crema caramel sau prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao. Pofta buna!

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....

Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa

Descopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise