Blat
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga cacao, faina, bicarbonatul stins cu otet si la urma sa adauga albusurile batute spuma tare. Se amesteca cu grija si se coace in tava bine tapetata sau pe hirtie de copt. Dupa ce s-a copt blatul se lasa la racit la temperatura camerei.
Crema
Galbenusurile se freaca cu zaharul pina devin cremoase, se adauga faina, vanilia si laptele, mixind bine, dupa care se pune pe bain marie pina se ingroasa. Dupa care se da la racit.
Untul se freaca spuma si cind este crema rece se amesteca. Atentie, trebuie amestecat cu grija pentru ca exista pericolul sa se taie crema.
Se intinde crema pe blat si deasupra se pune o glazura facuta din cele 4 albusuri batute pe abur cu 200 gr zahar. Deasupra se mai poate pune in loc de albusuri , frisca.
Peste glazura se rade ciocolata.
Pofta buna!!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise