Prajitura in trei culori cu branza

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - pentru aluat ( blat) :
  • 3 galbenusuri
  • 170 g margarina Rama
  • 1 lingurita cacao
  • 200 ml lapte caldut
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • - pentru umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 50 g stafide hidratate in rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • - pentru bezea :
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare

Mod de preparare

Preparam blatul prima data.Intr-un bol frecam bine margarina, adaugam galbenusurile si amestecam bine pina devine o spuma. Adaugam cacaoa( daca nu este destul de puternica , mai adaugam o lingurita)si omogenizam bine.Adaugam rand pe rind cate putin lapte, faina si zahar. Faina a fost amestecata cu praful de copt.

Blatul obtinut il rasturnam intr-o tava in care am pus hartie de copt unsa cu putin unt si dam aluatul la copt in cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pina se coace, cam 35-40 de minute( facem proba cu scobitoarea).

Dupa ce s-a copt, lasam blatul sa se raceasca putin.

Pregatim umplutura. Amestecam branza cu galbenusurile, zaharul , zaharul vanilat, coaja de lamaie si stafidele hidratate.Amestecam pina se omogenizeaza bine ingredientele.

Bezeaua o pregatim batand spuma albusurile cu in praf de sare si cu zeama de lamaie. Dupa ce albusurile au devenit tarim adaugam zaharul si mixam in continuare pina se intareste bezeaua.

Pe blatul cu cacao racit putin asezam in strat uniform branza si deasupra punem bezeaua careia ii facem cate un motz din loc in loc.

Dam tava din nou la cuptor pentru 5-10 minute pina se intareste putin bezeaua si prinde culoare.Nu lasati prea mult( cum am facut eu) ca se arde bezeaua.

Dupa ce am scos prajitura din cuptor o lasam sa se raceasca bine de tot, apoi cu un cutit inmuiat in apa rece, o portionam.

Sa aveti o pofta mare !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/03/prajitura-in-trei-culori-cu-branza.html

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise