Prajitura in straturi cu crema chantilly

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Prajitura in straturi cu crema chantilly

Ingrediente

  • 1 pachet foi tip franceze
  • 250ml lapte
  • 75g zahar
  • 25g amidon
  • 1 plic vanilie
  • ciocolata 2 cuburi+ un cub maruntita
  • zahar pudra
  • 3 galbenusuri

Mod de preparare

Foaia se taie in 2sau 3 depinde de marime,si formam 3 dreptunghiuri de aceiasi dimensiune;

Se inteapa bine cu furculita se presara zahar pudra si se introduc in cuptorul cald 200°C pana se coloreaza;

Crema :fierbem laptele pe foc cu zaharul vanilat,pana incepe sa clocoteasca,separat uoale se bat bine cu zaharul,incorporam amidonul,dizolvam cu laptele cald,putin cate putin,dupa care punem compozitia la foc domol,pana se ingrosa;

Dam crema deoparte ,luam o mica parte din aceasta,o amestecam cu ciocolata amara,omogenizam,si o lasam la racit!

In crema alba adaugam dupa racire bucati de ciocolata amara ;

Alternam foile cu crema ,iar deasupra ornam cu crema de ciocolata!

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Pui cu sparanghel si cartofi

Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise