Prajitura Greta Garbo ( Jerbo)

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 250 g margarina
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 7-8 linguri smantana
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 borcan gem de caise
  • 300 g nuca macinata
  • 100 g zahar
  • esenta rom
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Din produsele de mai sus( pina la praful de copt inclusiv) se face un aluat, care se imparte in 4 si se lasa sa se odihneasca 15-20 minute.

Se tapeteaza o tava cu hirtie de copt, se intinde prima foaie , se presara nuca amestecata cu zahar dupa gust, zahar vanilat si esenta de rom. Se intinde a doua foaie se unge cu gem . Se procedeaza la fel si cu cealalta foaie si se pune nuca cu zahar pe ea.Deasupra ramine a patra foaie goala, pe care o intepam putin cu furculita.

Se baga la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C si se coace pina se rumeneste un pic foaia de deasupra, cam o ora.

Cind e gata , se scoate din cuptor, se pudreaza cu zahar praf sau se glazureaza si se taie in ce forma dorim.

Pofta mare !

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise