Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza,se adauga untul moale,ouale intregi pe rand amestecand dupa fiecare pana cand se incorporeaza in unt,apoi smantana,coaja de lamaie si,la urma faina; se amesteca fara sa se framante prea mult si se lasa sa creasca 15 minute.Aluatul se pune apoi pe masa de lucru presarata cu faina si se imparte in patru parti egale.Se ia o bucata de aluat, i se da o forma dreptunghiulara presand cu mana sa aiba aceeasi grosime,apoi se intinde cu sucitorul in grosime de 1/2 cm ,dupa dimensiunile unei tavi de 22/33 sau ceva mai mare (eu am avut exact o tava de aceasta dimensiune)
Se aseaza foaia in tava neunsa si se intinde un strat de gem iar deasupra se presara 1/3 din nuca amestecata in prealabil cu zaharul si zaharul vanilat.La fel se procedeaza si cu celelalte foi care se suprapun,foaia de deasupra ramanand neunsa.Tava se lasa la cald 30 de minute,ca foile sa se dospeasca.Prajitura se coace la foc mediu cca o ora in cuptorul incalzit dinainte.
Se lasa in tava sa se raceasca complet apoi se glaseaza cu glazura de cacao care se face in felul urmator:apa cu zaharul se pune la fiert amestecand cu lingura pana se topeste zaharul, se adauga o jumatate de lingurita suc de lamaie si se lasa sa fiarba acoperit.Cand siropul este legat se ia vasul de pe foc si se pune imediat cacao cernuta,amestecand bine.Daca este destul de subtire nu se mai pune unt;se intinde imediat pe prajitura si cu lama lata a unui cutit intindem glazura pe toata suprafata .Se lasa sa se intaresca glazura si apoi o taiem in dreptunghiuri
Este o prajitura buna si fina
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise