Prajitura frageda cu dovleac. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Prajitura frageda cu dovleac – o reteta simpla, delicioasa si usor de preparat, perfecta pentru sezonul rece. Un desert fraged si aromat, ideal pentru toata familia!

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat: 600 gr faina
  • 150 gr zahar pudra
  • 250 gr unt
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 1 kg de dovleac ras
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri ulei
  • 1 galbenus pentru uns

Mod de preparare

Prepararea aluatului: Intr-un castron incapator amestecam faina cu zaharul pudra, zaharul vanilat si praful de copt. Adaugam coaja rasa de lamaie, untul la temperatura camerei si ouale. Framintam bine si la final obtinem un aluat moale si putin lipicios. Il dam la rece invelit in folie alimentara pina cind preparam umplutura.

Prepararea umpluturii: Dovleacul il curatam de coaja si il radem pe razatoarea cea mare. Eu l-am maruntit cu robotul.

Se caleste dovleacul la foc mic cu 2 linguri ulei. Adaugam zaharul si scortisoara. Amestecam sa se topeasca zaharul si astfel umplutura este gata.

Impartim aluatul in doua parti egale. Intre doua foi de hartie de copt intindem cu sucitorul aluatul la dimensiunea tavii in care ne-am propus sa coacem placinta (eu am folosit o tava de 28x32 cm). Cind ajungem cu foaia la dimensiunile tavii, luam impreuna cu hartia aluatul si il asezam in tava. Turnam umplutura pe care o intindem pe toata suprafata tavii. Cea de a doua jumatate de aluat o intindem la fel intre doua bucati de hartie pergament si o taiem fasii lungi cu forma de saratele. Asezam sub forma de grilaj la suprafata placintei fasaile de aluat pe care le ungem cu un galbenus de ou amestecat cu putina apa.

Coacem placinta in cuptorul preincalzit la 180°C pina se rumeneste usor deasupra. Dupa racire, portionam, pudram cu zahar si servim.

Incercati si reteta de prajitura cu aluat razuit si gem, prajitura frageda cu aluat ras si prune

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise