Prajitura fondanta de ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • • 50 gr unt sau margarina Rama topit(a), pentru uns
  • • cacao, pentru pudrat
  • • 200 gr ciocolata amaruie, rupta in bucatele
  • • 200 gr unt, taiat in bucatele
  • • 200 gr zahar brun
  • • 4 oua si 4 galbenusuri
  • • 200 gr faina
  • • sos de caramel (vezi reteta ma jos) si inghetata de vanilie, la servire

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200ᵒC.

2. Se pregatesc formele astfel : se unge fiecare forma cu unt/margarina topit(a), apoi se introduce la congelator pana ce s-a intarit stratul de unt,Se scot si se ung cu inca un strat de unt topit, apoi se tapeteaza cu cacao, iar excesul se toarna afara.

3. Se topeste ciocolata cu untul/margarina la bain-marie, se ia bolul de pe vasul cu apa fiarta si se amesteca pana se obtine o crema fina, apoi lasa compozitia sa se raceasca 10 minute.

4. Intr-un alt bol, se bat ouale cu galbenusurile si zaharul, pana cand devin groase, iar telul sau mixerul lasa urme.Se cerne faina si se adauga la oua, apoi se bat pana cand se omogenizeaza.

5. Se toarna ciocolata topita peste compozitia cu oua, in 3 parti, batand bine dupa fiecare adaugare, pana cand se incorporeaza in totalitate, iar compozitia va avea aspectul unui aluat moale de prajitura.

6. Se toarna compozitia obtinuta in mod egal in forme.Se pun formele pe o tava si se coc 10-12 minute, pana cand la suprafata se formeaza o crusta si incep sa se desprinda de pe marginea formei.Se scot din cuptor si se lasa sa se odihneasca 1 minut, inainte de a le scoate din forma.

7. Se scot prajiturelelel din forme, miscandu-le usor pentru a se desprinde pe margini si a aluneca usor din forma.Se scoate prajiitura pe mana pentru a fi sigur ca s-a desprins de forma si se pune la loc pana sunt gata de aranjat pe farfurie.

8. Se orneaza farfuriile de servire cu sos de caramel, se aseaza in centrul fiecareia o prajiturica, iar deasupra prajiturii se aseaza o cupa de inghetata, apoi se serveste imediat.

Sos de caramel

Timp de preparare : 12-15 minute

Dificultate : redusa

Ingrediente

• 250 gr zahar

• 140 ml frisca lichida

• 50 gr unt sau margarina Rama

Preparare

1. Se pune zaharul intr-o tigaie, se adauga 4 linguri apa, apoi se pune pe foc mediu si se amesteca pana cand zaharul se dizolva.Se mareste intensitatea focului si se da in clocot 4-5 minute, pana se obtine caramelul.Se ia de pe foc, apoi se incorporeaza cu grija frisca lichida si untul/margarina.Se lasa sosul sa se raceasca si se poate pastra intr-o sticluta de plastic cu varf ascutit.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise