Cele 6 oua se separa, se bat albusurile cu zaharul pana se fac o bezea tare. Se adauga praful de copt si vanilia. 1 lingura de pesmet, 1 lingura de faina si 150 gr. nuca macinata se amesteca separat, apoi se introduc usor in compozitia de albusuri. Intr-o tava cu hirtie de copt unsa cu ulei, se toarna albusurile si se coace blatul.
Crema:
Galbenusurile se amesteca cu 150 gr. zahar si se fierb pe baia de apa pana se ingroasa, amestecandu-se continuu, se pun 2 lingutite de nes si se da la racit. 200 gr. de unt se spumeaza si se amesteca in crema de oua si nes, apoi 50 de gr. nuca macinata.
Se taie blatul in doua, se pune crema la mijloc apoi se acopera cu glazura din 3 linguri de cacao care se freaca impreuna cu 3 linguri de apa clocotita, 4 linguri de zahar si 50 gr de unt. Este o prajitura delicioasa.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise