Separa albusurile de galbenusuri.
Separa albușurile de gălbenușuri. Mixează albușurile cu un praf de sare. Gălbenușurile se mixează cu zahărul, se adaugă uleiul câte puțin, apoi laptele. Cerne făina împreună cu cacao și prunele peste gălbenușuri. Amesteca, iar la final pune și spuma de albușuri. Coace blatul în cuptorul încins la 180 grade pentru 13-15 minute. După ce se răcește îl tai în două.
Crema: pune laptele rece într-o craticioara cu fund dublu. Adaugă zaharul și amidonul. Amestecă cu un tel tip pară până amidonul se dizolvă. Pune pe foc și fierbe până se îngroașă. Amestecă mereu în cremă să nu se prindă. Pune folie alimentară direct peste cremă și dă la frigider să se răcească. Pune gelatina la hidratat în apă rece 10 minute. Mixează frișca până capătă consistența de vârfuri moi. Adaugă brânza mascarpone și Amaretto. Mixează până la incorporare. Dă gelatina la cuptorul cu microunde pt câteva secunde, amesteca până se dizolvă. O adaugi la crema de frișcă, amesteci iar la final pui și crema de lapte(poate să fie ușor călduță), mixează până la incorporare.
În tava în care ai copt blatul pune prima foaie de blat, adaugă crema și nivelează, apoi pune și cea de-a doua foaie. Dă prăjitură la frigider pt 3 ore sau peste noapte.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise