Prajitura fara zahar - ideala pentru dieta, diabet

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua (de preferat de casa)
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de copt (se poate si fara)
  • 1 lingura ulei
  • Fructe: in retata din poze am pus cateva visine, kiwi, mere calite fara zahar si bucatele mici de lamaie, dar se pot pune si numai cateva capsuni, este la fel de delicios.
  • Ca observatie, daca doriti o prajitura (sau un tort) mai mare, adaugati numar mai mare de oua, crescand proportional cantitatea de faina (ex: la 8 oua se pun 8 linguri de faina)

Mod de preparare

Este incredibil ce gust poate avea o prajitura cu zero zahar, m-am trezit intr-o dimineata si m-am intrebat ce s-ar intampla daca as incerca sa fac o prajitura cu zero zahar, e mult mai buna pentru sanatate, dar o pot consuma si persoanele ce se afla la dieta sau cei cu glicemia ridicata. Este foarte simplu, se separa galbenusurile de albusuri (aceastea din urma se amesteca la mixer, este bine sa adaugati un praf de sare inainte sa amestecati) separat, galbenusurile se amesteca impreuna cu praful de copt si o lingura de faina, adaugam abusurile batute si apoi restul de faina, amestecam usor, iar la final adaugam si uleiul. Punem intr-o tava continutul (sfatuiesc sa folositi hartie de copt pentru manevrare usoara la final) si adaugam fructele taiate marunt, lasam la copt aprox. 15-20 minute, la sfarsit se poate insiropa cu vanilie. Forma poate fi de tort sau de prajitura se poate orna cu crema sau se poate consuma simplu, este incredibil. In poze, tortul este gandit pentru o zi de nastere, iar sarbatoritul adora ursuletii de jeleu. Asadar, am ornat tortul cu crema de vanilie si ursuleti de jeleu, mi-a spus ulterior ca a fost delicios!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise