Prajitura fara foc

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 60 de biscuiti simpli;
  • 2 kg de mere,
  • 4 plicuri de budinca de vanilie (sau alte arome preferate)
  • 600g apa ,
  • 500g zahar,
  • scortisoara

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si se taie bucatele mici.Separat , se pun 500 g apa cu 500 g zahar , la fiert , iar cand apa fierbe se adauga merele taiate si se lasa pana cand nu mai au gust de crud -atentie , sa nu se flecuiasca -apoi , se dizolva in 100 g apa rece cele 4 plicuri de budinca si se toarna peste amestecul de sirop cu mere , amestecand in aceasta compozitie , max 2 min .Se da deoparte si se pune scortisoara .Intr o tava de aragaz , se pune un strat de biscuiti, apoi un strat de mere , alt strat de biscuiti , alt strat de mere , iar biscuiti iar ultimul strat sa fie de mere .Se da la rece cateva ore , timp in care biscuitii se inmoaie , si se portioneaza . Pofta buna !

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise