Reteta prajitura Domino. Prajitura Domino cu gem, rahat si nuci macinate. Prajitura de casa cu foi si trei umpluturi. Retete de prajituri. Prajituri de casa.
Reteta de prajitura Domino este una veche si contine ingrediente simple si economice. Este o prajitura de casa simpla si delicioasa. Desi este o prajitura cu foi, se coace totul deodata in tava, este frageda, gustoasa si aromata.
Incalzim laptele, adaugam lingura de zahar si drojdia. Amestecam si lasam la crescut 10 minte, pana se activeaza drojdia.
Intr-un vas se pune faina, praful de sare, untura, ouale batute si smantana, apoi amestecul de drojdie cu lapte si zahar. Se amesteca toate apoi se rastoarna pe masa de lucru si se framanta un aluat moale si nelipicios. Se imparte in patru parti egale.
Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 24x36 cu hartie de copt.
Se intinde prima foaie care se aseaza in tava. Se unge foaia cu gemul de caise. Se intinde a doua foaie si se aseaza cu grija peste gem.
Rahatul se taie bucatele mici si se aseaza peste cea de a doua foaie, cat mai apropiate si in culori diferite (sa nu ramana spatiu prea mare intre bucatile de rahat). Peste rahat se pune cea de a treia foaie.
Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si cel vanilat si se continua mixarea pana se dizolva tot zaharul. Se pune nuca macinata si se amesteca usor pana se omogenizeaza. Aceasta compozitie se intinde peste cea de a treia foaie, iar deasupra se va pune ultima foaie.
Se inteapa cu o scobitoare din loc in loc si se lasa la crescut in jur de 30 de minute.
Se coace la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.
Intre timp se mixeaza bine cele doua gelbenusuri cu zaharul pudra si vanilia pana devine o crema spumoasa.
Dupa ce s-a copt prajitura, se scoate din cuptor si asa fierbine cum e, se unge cu glazura de galbenusuri si se niveleaza repede. Se lasa la racit dupa care se portioneaza si se serveste.
Reteta de prajitura Domino merita incercata, este de-a dreptul grozava. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise