Prajitura din gris cu miere parfumata

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 pahar de zahar
  • 1pahar de ulei
  • 900 gr de gris
  • 2lingurite de praf de copt
  • migdale albe
  • 1paharel de apa de rose ptr copt
  • 250 gr de miere
  • 1baston de vanilie sau etenta
  • putina scortisoara
  • coaja de lamaie rasa

Mod de preparare

Intr-un bol se freaca bine ouale cu zahar se mixeaza pina devine o crema spumoasa se adauga uleiul praful de copt grisul si apa de rose.Se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pergament se toarna compozitia si se orneaza cu migdale albe una la fiecare portie.Se coace la 160 de grade,aproape 45 de minute,prajitura trebuie sa fie gata dar nu uscata.Se lasa sa se raceasca si se taie in portii.

Mierea se pune intr-o cratita si se pune pe foc sa se incalzeasca si se adauga mirodenii se amesteca putin dupa care se toarna peste prajitura ca mierea sa patrunda pe toata suprafata.Iese minunat si gustul mierii parfumate o face si mai buna.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Pui cu sparanghel si cartofi

Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise